• Vanaf €60 per dag
  • Lage prijzen
  • Flexibel en snel
  • Voor rijschoolhouders, door rijschoolhouders

Vanaf €60 per dag

De hoeveelheid brandstof die uw auto verbruikt, is afhankelijk van het type en model waarin u rijdt, en van de manier waarop u rijdt. Door zuinig te rijden, bespaart u niet alleen geld aan de pomp, maar vermindert u ook de uitstoot van koolstofdioxide en andere vervuilende stoffen die ons milieu schaden. Hier leest u hoe u uw rijstijl kunt aanpassen voor een milieuvriendelijke reis!

Start/stop systeem

Door gebruik te maken van het Start/Stop-systeem, bespaart u brandstof terwijl u stilstaat. Deze revolutionaire technologie schakelt uw motor automatisch uit en stopt het brandstofverbruik totdat u weer in beweging komt.

Cruise control

Het gebruik van Cruise Control in uw auto wordt ten zeerste aanbevolen. Het zorgt voor een gelijkmatige acceleratie, een constante snelheid en een efficiëntere werking van de motor voor meer brandstofbesparing. Met andere woorden – minder remmen of optrekken betekent rendabeler rijden!

GPS

Maak gebruik van een navigatiesysteem om zo snel en efficiënt mogelijk op uw bestemming te komen. Veel navigatiesystemen bieden opties zoals “meest efficiënte route” of “kortste route” die u kunnen helpen onnodige kilometers te beperken. Als u deze functies gebruikt, bent u verzekerd van de snelste weg naar uw doel!

Airco

Optimaliseer het gebruik van uw airconditioning! Als de airco aanstaat, kunnen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot de pan uit rijzen. En dan hebben we het nog niet eens over de schadelijke uitstoot. Om energie te besparen en ons milieu te beschermen, zet u de airco alleen aan als het absoluut noodzakelijk is – u doet uzelf (en Moeder Natuur) er een plezier mee.

Ramen gesloten houden

In de zomer wordt het wel warm, waardoor u de ramen opendoet terwijl u aan het rijden bent. U kunt beter de ramen gesloten houden en de airco aanzetten. Want doordat de ramen open zijn zorgt de wind voor veel weerstand, waardoor u juist nog meer gaat verbruiken. In dit geval is het zuiniger om de airco aan en de ramen gesloten te houden.

Bandenspanning

Voor een maximale brandstofefficiëntie en een soepelere rit is het essentieel om de bandenspanning van uw auto regelmatig te controleren. Een te lage bandenspanning kan leiden tot 5% meer brandstofverbruik door een hogere rolweerstand.

Motor opwarmen

Maximaliseer de efficiëntie van uw auto door eraan te denken dat een motor met een koude temperatuur twee keer zoveel brandstof nodig heeft om te werken dan een motor met een normale temperatuur. Bovendien kunnen hoge toerentallen met de auto in deze toestand na verloop van tijd tot grote schade leiden. Om kosten te besparen en uw investering te beschermen, moet u rijden met lage toeren totdat de motor volledig is opgewarmd voordat u snelheid maakt.

Langzaam optrekken

Geleidelijk optrekken zorgt voor een lager brandstofverbruik en langere onderhoudsintervallen van uw auto, dus rijd langzamer om op meer dan één manier te besparen!

Goed schakelen

Kies de juiste versnelling en laat uw motor niet te weinig of te veel toeren maken. Door op precies het juiste moment te schakelen kunt u het vermogen het meest efficiënt benutten, schade aan uw motor voorkomen en geld besparen op de brandstofkosten! Voor dieselmotoren schakelt u tussen 2000-2500 rpm; voor benzinemotoren tussen 2000-3500 rpm.

Rustig rijden

Houd tijdens het rijden uw snelheid aan de maximumlimiet, want proberen sneller te rijden zal op korte ritten eigenlijk geen verschil maken. Niet alleen zal dit de luchtweerstand verminderen en het brandstofverbruik onmiddellijk verbeteren, het geeft u ook gemoedsrust; u hoeft niet te remmen of gas te geven! Nog beter: op ritten tot een uur lang; er is absoluut geen voordeel van haasten, dus neem uw tijd en geniet van de rit!

Anticipatie

Wees u bewust van wat er op de weg gebeurt. Om effectief te rijden en uw reis zo comfortabel mogelijk te maken, moet u proactief zijn en verkeerspatronen observeren om te plannen voor mogelijke (en plotselinge) veranderingen in de manier waarop voertuigen op elkaar reageren. Dit voorkomt hard stoppen of optrekken, wat een negatief effect kan hebben op de brandstofefficiëntie.

Verstandig parkeren

Om het milieu niet in gevaar te brengen, moet u parkeren op een plaats waar u kunt wegrijden zonder uw auto te hoeven draaien. Wanneer een koude motor moet draaien, draagt hij meer vervuiling bij dan wanneer een motor met warme motor was gebruikt.

Auto onderhoud

Zorg goed voor uw voertuig door het op tijd van het nodige onderhoud te voorzien. Dit voorkomt niet alleen dure reparaties en verlengt de levensduur, maar zorgt ook voor een lager brandstofverbruik en een efficiëntere reis.

Gebruik van elektriciteit minimaliseren

Om uw elektriciteitsverbruik te verminderen, moet u erop letten hoe en wanneer u het gebruikt. Probeer overdag niet met koplampen in plaats van dimlicht te rijden of zet de airco iets lager. Laat zo mogelijk ook radio’s en airconditioners niet te lang aanstaan.

Onnodig gewicht voorkomen

Verminder het onnodige laadvermogen van uw auto door alle onnodige bagage te verwijderen. Rijd bijvoorbeeld nooit met een imperiaal als dat niet nodig is – het meeslepen van extra voorwerpen verhoogt alleen maar het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

Korte rit? Pak de fiets!

Gemiddeld is meer dan de helft van alle autoritten korter dan 10 kilometer – een ideale afstand om op de fiets af te leggen. Bij deze korte autoritten is de motor vaak koud en start hij vanuit stilstand, wat leidt tot een aanzienlijk brandstofverbruik en een verhoogde CO2-uitstoot die een negatief effect heeft op ons milieu.

Fietsen heeft talloze voordelen: u kunt hem bijna overal gratis parkeren en vermijdt dure slijtage van uw auto. Bovendien zijn de meeste van die korte ritjes in de stad, waar de luchtkwaliteit toch al slecht is. Het is ook gezonder voor u om te fietsen. Stap dus vandaag nog op de fiets om de toekomst beter te maken!

24/7 beschikbaar