• Vanaf €60 per dag
  • Lage prijzen
  • Flexibel en snel
  • Voor rijschoolhouders, door rijschoolhouders

Vanaf €60 per dag

Bij Lesautohuren24.nl krijgen we regelmatig de vraag: waarom zou u leasen in plaats van kopen? Hierbij zijn er verschillende factoren om in overweging te nemen. Wij bieden daarom graag persoonlijk advies dat aansluit op uw situatie en wensen. Over het algemeen kunnen we wel stellen dat leasen juist nu een goed idee is. In deze bijzondere tijden vergt het runnen van een rijschool namelijk een grote mate van flexibiliteit, en leasen biedt deze flexibiliteit. Met leasen kunt u gemakkelijk inspelen op wisselende omstandigheden. Hieronder volgen 5 redenen waarom het verstandig is om een lesauto te leasen.

Altijd buffer bij de hand

U kent wellicht het gezegde “cash is king”. Wanneer uw buffer hoog blijft, oftewel wanneer u over werkkapitaal beschikt, kunt u zelf beslissen waar u dit aan uitgeeft. Wanneer u ervoor kiest om te investeren in de aankoop van een lesauto, dan zit dit geld als het ware ‘vast’ in uw auto. Als u echter besluit om te leasen, hoeft u niet te investeren en behoudt u uw werkkapitaal, zodat u het kunt gebruiken voor andere belangrijke zaken. Met een leasecontract voor een lesauto heeft u meer ruimte om in te spelen op onverwachte omstandigheden. U beschikt namelijk over een grotere financiële buffer dan wanneer u uw spaargeld heeft geïnvesteerd in de aankoop van een nieuwe lesauto. Bovendien groeit of krimpt uw leasecontract eenvoudig mee met de groei of onverhoopte krimp van uw bedrijf. Dit is niet alleen prettig, maar ook voordelig.

Meestal is leasen voordeliger

Natuurlijk weet u als rijschoolhouder zelf het beste wat het beste past bij uw situatie. Maar het kan zo zijn dat u denkt dat het leasen van een lesauto duurder is dan het kopen ervan. Echter, er zijn een aantal kostenposten die vaak worden vergeten bij deze berekeningen. Met een full operational leasecontract zijn de kosten voor wegenbelasting, verzekering, afschrijving, onderhoud, schadeafhandeling en vervangend vervoer bij schade en pech namelijk inbegrepen. Als u kiest voor het kopen van een lesauto, komen deze kosten voor uw rekening. Als u deze kosten niet meeneemt in de maandelijkse kosten voor uw lesauto, dan rekent u zichzelf bij aankoop onbewust rijk. Wij helpen u graag om een eerlijke en transparante berekening te maken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken die past bij uw situatie.

Je hebt geen risico’s

Het is niemand gegund om te weten wat de toekomst in petto heeft. Het kan voorkomen dat u pech heeft, bijvoorbeeld als u een “eigen-schuld-schade” rijdt en uw “no claim” omlaag gaat, of als de onderhoudskosten van uw lesauto hoger uitvallen dan verwacht. Maar u kunt ook geluk hebben. Wat er ook gebeurt, met een full operational leasecontract ligt het risico bij ons. Ongeacht de hoogte of laagte van de kosten van uw lesauto, loopt u geen enkel risico met een vast maandelijks bedrag.

Wij nemen alle zorgen uit de handen

Bij Lesauto leasen heeft u de keuze uit drie leasevormen: full operational lease, financial lease en shortlease. Als u kiest voor full operational lease, kiest u voor volledige ontzorging. Als u bijvoorbeeld schade rijdt, zorgen wij voor de complete afhandeling hiervan, inclusief een vervangende lesauto tijdens het schadeherstel. Vanaf het eerste telefoontje tot aan de afhandeling met de verzekering, regelen wij alles voor u. Bij onderhoudskosten ontvangen wij de factuur en voor eventuele vragen staan wij altijd voor u klaar. Het enige wat u hoeft te doen, is tanken en rijden!

Steeds in een nieuwe bak

Bij het leasen van producten bent u tegenwoordig helemaal bij de tijd: u kunt bijvoorbeeld een auto, scooter, laptop of zelfs een fiets leasen. Zo kunt u steeds beschikken over iets nieuws, zonder dat u zelf hoeft te investeren. Bij het leasen van een lesauto geldt natuurlijk hetzelfde principe: iedere paar jaar rijdt u in een nieuwe lesauto. Deze is representatief en vaak voorzien van de gewenste ADAS-systemen. Op deze manier blijft u helemaal up-to-date, voor een aantrekkelijk vast bedrag per maand.

24/7 beschikbaar