• Vanaf €60 per dag
  • Lage prijzen
  • Flexibel en snel
  • Voor rijschoolhouders, door rijschoolhouders

Vanaf €60 per dag

Terwijl hij lui over straat slenterde en door Instagram scrolde, viel zijn dwalende blik op een onbeheerd voertuig met een grote L op het dak, geparkeerd naast pomp nummer twee van een benzinestation. Toen hij zich realiseerde dat er niemand in de buurt was, had hij slechts een seconde nodig om te bedenken wat hem de gemakkelijkste diefstal ooit leek – instappen en wegrijden? Zonder er verder over na te denken, opende hij snel de deur en reed de nacht in.

De politie kreeg een melding over een gestolen auto bij een pompstation. De rijinstructeur belde wanhopig de politie over de lesauto die werd gestolen, terwijl de instructeur aan het afrekenen was. De politie ging uiteraard snel op zoek naar de gestolen rijles auto. Al snel kwam de politie bij een stoplicht de gestolen lesauto tegen. De politie gaf een stop signaal, maar die werd genegeerd, wat resulteerde in een flinke achtervolging. De bestuurder van de gestolen lesauto ramde bijna een fietser tijdens het vluchten, waardoor de politie besloot om maar eens in te grijpen. De politie duwde de gestolen lesauto de berm in.

Doordat de laatste dagen flink geregend had, stond de lesauto al gauw stil en vast in de berm. De verdachte probeerde nog weg te rijden met de gestolen lesauto, maar dat zat er niet meer in. Eruit komen en zichzelf overgeven zat er ook niet in. De politie heeft de ramen van de lesauto moeten breken en met dwang de dief uit de lesauto moeten trekken. Eenmaal gearresteerd, blijkt de verdachte ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De joyrider krijgt flinke boetes voor autodiefstal, rijden zonder rijbewijs en alles wat er tijdens het vluchten nog is bijgekomen. Het zou beter geweest zijn om gewoon rijlessen te nemen bij een rijschool.

En de rijinstructeur wiens lesauto is gestolen? Die moest voorlopig een lesauto huren voordat zijn lesauto weer de weg op kon. De instructeur zal voortaan niet meer de sleutel in de auto achterlaten.

24/7 beschikbaar